Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, despre măsurile propuse de liberali pentru a stopa creşterile de preţuri, că este nevoie de investiţii, pentru că altfel nu poţi avea o revenire a economiei, şi este nevoie să crească toate veniturile populaţiei. ”Trebuie să ştim că nu poţi să creşti salariile doar într-un anumit sector, pentru că nu vom susţine acest lucru”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat care sunt propunerile PNL privind scumpirile din ultima perioadă, Florin Cîţu a spus că sunt foarte clare, şi anume 7% din PIB pentru investiţii, care trebuia pus în buget şi nu a fost pus. 

”Fără investiţii nu poţi avea o revenire a economiei”, a mai spus el.

 Florin Cîţu a precizat că trebuie să crească toate veniturile românilor.

”Există o singură variantă, aici şi încă încerc să îi conving pe colegii mei că orice altă variantă pe care o aud, şi nu are nimeni curajul să şi-o asume în coaliţie, aşa cum venim şi noi, că vrem să creştem salariile doar într-un anumit sector public, sau să facem nu ştiu ce altă scamatorie, nu funcţionează, este singura. Nu ne-o asumăm, foarte bine, dar trebuie să ştim că nu poţi să creşti salariile doar într-un anumit sector, pentru că nu vom susţine acest lucru”, a explicat Cîţu. 

Preşedintele PNL a vorbit şi despre reducerea deficitului bugetar, prin colectarea mai bună şi printr-un managament mai bun, sau o administrare mai bună a cheltuielilor. 

”Acesta este semnalul pe care îl dai pieţelor, nu mai cresc nici dobânzile, nici inflaţia. Sunt măsuri, şi nu trebuie să inventezi apa caldă. Le-am făcut, am rezolvat, am arătat când nimeni nu credea, că poate să îşi revină economia în V şi putem să o facem şi acum”, a mai afirmat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.