Premierul Florin Cîţu susţine că are încredere că BNR va găsi soluţii pentru a tempera inflaţia, adăugând că speră ca măsurile de politică fiscală care vor fi luate în perioada următoare să dea rezultate bune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vedem creşteri de preţuri în special la produsele nealimentare. La cele alimentare încă avem o creştere medie de trei la sută. Am încredere că BNR va găsi soluţii pentru a tempera dinamica inflaţiei. Tot azi (vineri - n.r.) avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut. Am avut investiţii record cu 10 la sută mai mari în primul semestru sau cu 12 la sută în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie pentru a creşte veniturile funcţionează. Sperăm ca politica fiscală pe care o implementăm va da rezultate bune în perioada următoare“, a declarat, la Iaşi, premierul Florin Cîţu.

Întrebat cum comentează înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a scumpirilor la gaze naturale şi energie electrică, premierul Florin Cîţu a arătat că nu crede că aceasta este soluţia.

"Comisia parlamentară a fost înfiinţată, nu cred că acolo este soluţia. O soluţie despre care am discutat este compensarea unei părţi din facturi. Cu plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală, în Uniunea Europeană nu cred că poţi să faci aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi“, a afirmat Florin Cîţu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.