Fostul premier Florin Cîţu scrie, marţi, despre pachetul de măsuri fiscale pus în transparenţă că este oficial, PSD a omorât "cota unică" şi a introdus impozitul progresiv pe proprietate. El cere PNL

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bine aţi venit în Republica Socialistă România. E oficial! PSD a omorât "cota unică" şi a introdus impozitul progresiv pe proprietate. Ciolacu, că orice socialist, îi PEDEPSEŞTE pe cei care au succes. Companii şi persoane fizice. Ai o companie care angajează mii de oameni şi investeşti să crească dar nu ai făcut CÂT profit a vrut statul, atunci plăteşti impozit minim (dacă faci profit prea mare, socialiştii spun că este profit nesimţit). Ai avut succes şi ţi-ai construit o casă mare sau ai cumpărat maşină care consumă mai puţin dar este mai scumpă, atunci statul te suprataxează”, arată senatorul PNL.

Florin Cîţu scrie pe Facebook că ”socialismul este reintrodus în România de Ciolacu cu un ministru de finanţe liberal”.

”Asta este cel mai trist”, adaugă el. ”Companiile au acum cel puţin 3 regimuri diferite de impozitare în România. Cota unică dispare pentru companii. Apare impozitul progresiv pe proprietate. Impozit mai mare pentru proprietăţi cu valoare mai mare. Are sens să-i mai întrebăm pe cei care au distrus România cum au ales ei pragul care desparte cele două regimuri de impozitare? PNL, trezeşte-te!”, mai spune Florin Cîţu.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor. De asemenea, majorează acciza la alcool şi tutun şi instituie impozitul special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare.

Legea mai instituie o cotă de impunere de 70% pentru veniturile nejustificate. Impactul bugetar al acestor măsuri, cele fiscale intrând în vigoare de anul viitor, va fi de aproape 20 miliarde lei în 2024, de peste 23 miliarde în 2024, de peste 25 miliarde în 2025 şi 2026 şi de aproape 23 miliarde lei în 2027. Pentru anul acesta, prin măsurile de reducere a chletuielilor bugetare se asigură un impact de doar 631 milioane lei. Documentul a fost făcut public marţi dimineaţă de Ministerul Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.