Premierul Florin Cîţu a declarat că nu ştie de ce în România nu sunt echipe de sport de succes, care să participe la marine competiţii, dar a subliniat că este necesară o strategie coerentă pentru începerea sportului la vârste fragede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat la Digi24, marţi seara, cum s-a simţit când a auzit scandări cu ”România” pe Arena Naţională, premierul Florin Cîţu a afirmat că a fost trist.
 
”Trist. Nu ştiu ce se întâmplă, de ce nu mai avem acele echipe de  succes, cum am avut”, a declarat premierul.
 
Florin Cîţu a subliniat că nu statul trebuie să investească în sport, dar că e necesar ca să existe baze sportive pentru copii.
 
”Şi nu cred asta, că trebuie să investească statul mai mulţi bani în sport ca să se întâmple acest lucru. Cred că trebuie să avem o strategie mult mai coerentă şi cred că  totul trebuie să înceapă de la un nivel foarte fraged. Trebuie să existe acele baze sportive pentru copii, să se dezvolte. Ţin minte că jucam fotbal pe ciment şi mă tot loveam. Când  intram pe iarbă şi jucam era ceva fantastic. Trebuie să creăm condiţii. Dacă creăm condiţii pentru copii, mai mulţi oameni vor veni să facă sport şi vom avea”, a declarat Florin Cîţu.
 
Bazele sportive ar trebui create lângă şcoli, mai este de părere premierul.
 
”Noi ar trebui să creăm condiţii pentru sporturi, pe lângă şcoli. Ar trebui să schimbăm puţin modul de viaţă. Dacă mai mulţi români vor face sport, dacă mai mulţi copii vor face sport, vor veni şi rezultatele. Nu este o coincidenţă că acele societăţi în care vedem că se face sport foarte mult au şi rezultate în olimpiade şi campionate”, a mai precizat Cîţu.
 
Campioana mondială Franţa a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în optimile competiţiei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.