Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că România este o ţară sigură, în ciuda asasinatului cu bombă de la Arad. Cîţu a precizat că este vorba despre un caz singular şi se fac toate eforturile pentru rezolvarea lui. În plus, Cîţu a afirmat că are discuţii zilnice cu ministrul de Interne pe tema anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi, la Timişoara, dacă România mai este o ţară sigură, având în vedere că la zece zile de la asasinatul din Arad nu s-a avansat în anchetă.

”România este foarte sigură. Vorbim de un caz şi în acest moment, cu siguranţă se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe vinovaţi de acest atentat. Vorbim de un singur caz în România. Am discuţii zilnice cu ministrul de Interne despre acest caz, mă ţine la curent cu informaţii noi care apar în fiecare zi. Cum vor avea rezultatul final, îl vor prezenta şi îi las pe ei să îl prezinte. Dar repet, România este o ţară sigură şi vorbim de un singur caz”, a declarat Cîţu.

Acesta a precizat că nu cunoaşte standardul de timp în care ar trebui să fie prinşi autorii unui asemena atentat.

”Nu îmi dau seama acum care este standardul, dar vă spun că au depus toate eforturile şi sunt multe echipe implicate îi a-i  găsi pe cei implicaţi în acest atentat. Nu ştiu care e standardul să prinzi pe cineva după ce face un atentat, dacă este o statistică”, a mai precizat premierul.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că ancheta în cazul asasinatului de la Arad continuă, însă nu pot fi oferite prea multe date, întrucât divulgarea de informaţii reprezintă infracţiune.

”Mi-aş dori să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori”, a declarat Bode, care a reafirmat că ”România este o ţară sigură”.

Omul de afaeri arădean Ioan Crişan a murit, în 29 mai, după ce maşina în care se afla a explodat, la scurt timp după ce a plecat de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.