Preşedintele Senastului, liderul liberal Florin Cîţu a cerut, joi, ministerului Finanţelor Publice o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rus, pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, precum şi dacă aceste companii primesc ajutor de stat. De asemenea, Cîţu a cerut şi o analiză privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România consideră necesar şi a condamnat ferm acţiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea preşedintelui României, Klaus Iohannis, ne exprimăm solidaritatea faţă de Ucraina şi Rusia trebuie să suporte consecinţele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale”, a spus preşedintele Senatului.

 

Florin Cîţu a arătat că, alături de partanerii şi aliaţii din NATO şi UE, România va impune sacţiuni substanţiale împotriva Rusiei. 

”România, Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi şi să se ia măsurile necesare. În acelaşi timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista de sancţiuni”, a anunţat Cîţu. 

Preşedintele PNL a mai spus că este nevoie de o analiză la Ministerul Finanţelor privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti, precizând că, atunci când a fost ministru al Finanţelor, a oprit participaţia României. 

”E momentul să discutăm cu partenerii noştri, să vedem dacă mai e oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale. Ministerul de Finanţe are de făcut această analiză”, a spus preşedintele PNL. 

Florin Cîţu a mai anunţat că România va oferi ajutor umanitar Ucrainei.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.