Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că au crescut foarte mult şi dobânzile şi nu cere nimeni măsuri de la Executiv, iar statul român se împrumută, astăzi, la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum. Potrivit acestuia, o măsură care ar trebui luată este să se dea un semnal clar pentru pieţe că se reduce deficitul în 2022 sub cel anunţat şi a menţionat că măsurile populiste nu ajută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce măsuri ar trebui luate pentru a scădea preţul combustibililor la pompă, şi dacă reducerea TVA ar fi o variantă, Florin Cîţu a spus că preţul barilului la petrol a scăzut prin creşterea producţiei. 

”Dacă vrem să scadă preţul unui produs, ai nevoie de un şoc de productivitate sau mai mult din acel produs. Sunt singurele variante, restul sunt utopii şi mesaje politice care nu ajută pe nimeni. Controale din acestea, să aruncăm în aer, să venim la televizor să spunem că vom controla, dăm amenzi, din contră, vor creşte preţurile, pentru că acele costuri cu amenzile vor fi transferate mai departe către cetăţeni”, a explicat el.  

Despre faptul că au crescut foarte mult preţurile la combustibili, preşedintele PNL a spus că ”au crescut foarte mult şi dobânzile şi nu cere nimeni măsuri de la Executiv”. 

”Statul român se împrumută, astăzi, la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum şi nu am văzut nicio măsură”, a mai afirmat Cîţu, precizând că o măsură este dacă se dă un semnal clar pentru pieţe că se reduce deficitul în 2022 sub cel anunţat.

”Atunci veţi vedea cum vor scădea şi dobânzile. Sunt măsuri pe care trebuie să le iei, dar nu măsurile populiste vor ajuta”, a adăugat liderul liberal. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.