Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a explicat, marţi, că nu a folosit în scop electoral spoturile de promovare a unor realizări ale administraţiei din Bucureşti şi că acelea nu au fost "publicitatea Primăriei Capitalei”. "Dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?”, a răspuns Firea acuzaţiilor în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ei, asta-i bună! Hai să fim serioşi! Nu este publicitatea Primăriei Capitalei, sunt două subordonate care trebuie să comunice, au inclusiv măsură dată de Curtea de Conturi să comunice anumite facilităţi pe care le oferă Primăria Capitalei şi atâta tot. Aş putea să vă întreb şi eu de aceeaşi manieră: dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?”, a afirmat Gabriela Firea, într-o declaraţie de presă, întrebată fiind despre reproşurile privind faptul că a folosit bani publici pentru a se promova electoral. 
 
Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis, vineri, în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei.
 
Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală. Biroul Electoral Municipal Bucureşti a considerat că spotul tv privind campania de consolidare a clădirilor istorice ale Capitalei este "un material de propagandă electorală” care "a fost şi este asociat cu imaginea primarului in funcţie”, membrii BEM argumentând că în clipurile difuzate pe posturile de radio şi televiziune există "mai multe elemente care conduc la asocierea cu primarul în funcţie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.