Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat, joi la Ploieşti, în premieră, că echipa de conducere a partidului şi-a dori să ca Ministerul Economiei să fie preluat de către liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea în viitorul Cabinet Ciolacu. Ea a mai spus că PSD îl apreciază pe actualul ministru Florin Spătaru, însă din câte a înţeles acesta are „alte planuri politice şi administrative”. Aceasta a adăugat că PSD l-ar vrea pe Sorin Grindeanu în continuare la Transporturi, pe Marius Budăi la Ministerul Muncii, Alexandru Rafila la Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să vă asigur că domnul preşedinte Marcel Ciolacu şi domnul secretar general Paul Stănescu ne reprezintă cu fermitate, verticalitate şi cinste politică în negocierile cu partidele din coaliţie şi ne-au transmis nouă să venim în faţa dumneavoastră. În primul rând să îi scuzaţi pentru că nu au reuşit să ajungă pentru că negocierile s-au prelungit. Vă imaginaţi dumneavoastră de ce anume. Ce se poate spune, ca să închei acest subiect legat de negocieri? După cum aţi văzut, PSD se bate întotdeauna să coordoneze ministere nu puternice pentru că sunt considerate de forţă, ci puternice pentru că sunt pentru oameni. Şi aşa vom face şi acum cu preşedintele nostru şi cu secretarul general şi aşa vom face şi în continuare. Daţi-mi voie să spun în faţa dumneavoastră şi sunt sigură că sunt în asentimentul dumneavoastră – că ne dorim foarte mult să păstrăm la noi, la PSD, Ministerul Transporturilor şi să îl conducă în continuare domnul Sorin Grindeanu, colegul nostru. Nu pentru partid, nu pentru el, nu pentru noi, ci pentru ce s-a întâmplat la acest minister, într-un an şi câteva luni, după ce s-a pierdut atât de mult timp. Iar în acest domeniu al infrastructurii, mai ales că avem în faţă aleşi locali, dumneavoastră ştiţi foarte bine ce înseamnă să pierzi timp, ce înseamnă să baţi pasul pe loc, ce înseamnă să nu ai proiecte tehnice, să nu ai studii de fezabilitate, să nu îţi vină constructorii sau să vină doar cine trebuie, pe ochi frumoşi. Prin urmare, ne dorim foarte mult să menţinem acest minister la PSD şi să fie condus în continuare de domnul vicepremier Sorin Grindeanu”, a afirmat Gabriela Firea, joi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Prahova.

Firea a mai precizat că social-democraţii doresc să păstreze mai mulţi miniştri în viitorul Guvern, după rotaţia premierilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Ne dorim foarte mult să păstram în continuare pentru echipa noastră, deoarece sunt rezultate palpabile pentru oameni, pentru cetăţeni, nu doar pentru membrii PSD, că nu despre asta vorbim, Ministerul Muncii, cu domnul Marius Budăi, care vorbeşte mai bine decât noi, ca să îi fac şi o rimă. Ministerul Sănătăţii cu domnul ministru Rafila. În premieră vreau să vă spun, în cazul în care nu aţi citit pe anumite surse politice, noi echipa – domnul preşedinte Ciolacu, domnul secretar general Stănescu, Sorin Grindeanu şi cu mine - ne-am dori foarte mult să se alăture echipei guvernamentale, în calitate de ministru al Economiei domnul senator Radu Oprea. Este colegul meu şi al Laurei de la Senat, un om extraordinar, energic, muncitor, implicat, solidar şi care întotdeauna a ştiut să facă echipă şi întotdeauna a găsit soluţii. Deşi cu toţii îl stimăm şi apreciem pe ministrul nostru actual (Florin Spătaru – n.r.), din câte am înţeles, sper că am înţeles corect, are alte planuri politice şi administrative, am înţeles că propunerea ar fi ca domnul senator Oprea să preia, într-o viitoare formulă guvernamentală acest portofoliu. Repet, decizia nu este luată în acest moment, nu vrem noi să devoalăm din interiorul negocierilor. Eu vă spun ce consider personal, care este opinia mea ca senator, coleg şi ca persoană care vine dintr-un loc foarte apropiat de judeţul dumneavoastră, Bucureştiul”, a concluzionat Firea.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit într-o şedinţă, joi, pentru discuţii privind rocada premierilor şi formula noului Executiv condus de Marcel Ciolacu. După mai multe ore de discuţii, între delegaţiile PNL şi PSD, negocierile sunt blocate, au precizat surse politice pentru News.ro, social-democraţii dorind să păstreze Ministerul Transporturilor, deşi potrivit protocolului acesta ar reveni PNL, după rocadă.

La Palatul Victoria au fost şi liderii UDMR, care au plecat însă după mai puţin de două ore de discuţii. Aceştia nu doresc să părăsească guvernarea şi insistă să păstreze Ministerul Dezvoltării, fiind de acord să piardă Ministerul Sportului prin comasare. Astfel, ar rămâne cu două ministere şi cu funcţia de vicepremier.

Noul Executiv ar urma să aibă 18 portofolii, iar ministerele Antreprenoriat şi Turism şi Sportul să se comaseze în Ministerul Economiei şi Ministerul Familiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.