Ministrul Familiei, Gabriela Firea a scris, luni, pe Facebook, că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care reprezentau peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populaţiei. Ea mai afirmă că cetāţenii şi firmele trebuie sā aibā protecţie în faţa liberalizārilor haotice, iar în forma finală a ordonanţei de urgenţă convenită în coaliţie, cetăţenii şi mediul de afaceri vor beneficia de protecţie pentru cel puţin 1 an de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Stopām creşterile explozive de preţuri. Cetāţenii şi firmele trebuie sā aibā protecţie în faţa liberalizārilor haotice. În forma finală a ordonanţei de urgenţă convenită în coaliţie, cetăţenii şi mediul de afaceri vor beneficia de protecţie pentru cel puţin 1 an de zile”, a scris Firea pe Facebook.
 
Ea afirmă că ”cei care vor specula preţurile vor fi supraimpozitaţi, iar companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc vor vinde producţia la preţuri rezonabile pentru cetăţenii români”. 
 
”În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a identificat resursele financiare necesare şi a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populaţiei şi economiei naţionale. Mai mult, PSD consideră că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care reprezentau peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populaţiei”, scrie Firea.
 
Gabriela Firea mai arată că ”vor continua colaborarea cu partenerii din Coaliţia de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerţului cu carburanţi şi al asigurărilor auto, care să determine o scădere a costurilor de transport şi să reducă astfel presiunea asupra inflaţiei”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.