Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că există grupuri de lucru interministeriale care lucrează de prea mult timp pentru a găsi soluţii pentru unele probleme cu care se confruntă România, soluţii care sunt evidente. "Poate ar fi bine ca acele grupuri de lucru să nu se mai facă că lucrează, ci chiar să lucreze”, a declarat Gabriela Firea, sâmbătă, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) de la Neptun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei şi preşedinte al PSD Bucureşti a declarat sâmbătă, la Neptun, întrebată dacă este nemulţumită de unii miniştri, că premierul trebuie să ofere un răspuns, însă din punctul său de vedere sunt unele grupuri interministeriale care doar se fac că lucrează şi nu oferă soluţii.

"Sunt grupuri de lucru interministeriale în care lucrează de mult prea mult timp pentru a da soluţii care sunt evidente pentru unele probleme care vizează nu doar Capitala, ci şi restul ţării şi poate că ar fi bine ca acele grupuri de lucru să nu se mai facă că lucrează, ci chiar să lucreze şi să dea soluţiile pentru a se putea lua decizii la nivel de Guvern”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a subliniat că nu este vorba de mulţumirea sau nemulţumirea sa ori a colegilor săi, şi că în şedinţa CEx fiecare îşi va spune opinia cu privire la starea în care se află România în acest moment.

Întrebată despre o posibilă amnistie, Firea a susţinut că ei nu i-a fost prezentat un astfel de proiect şi a vorbit despre proiectele pentru Bucureşti, despre fuziunea RADET-ELCEN şi despre preluarea la Primăria Capitalei a Centurii şi a metroului.

"Ştiţi că de multe ori sunt îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ, că sunt rămâneri în urmă atât în programul de guvernare naţional, cât şi la nivel local în ceea ce priveşte Capitala şi în ceea ce priveşte fuziunea RADET-ELCEN şi alte proiecte importante, transferarea Centurii şi a metroului la Primăria Capitalei. Dacă acest lucru se va stabili în cadrul şedinţei că este o prioritate, cu siguranţă colegii mei vor dori o cale sută la sută legală, transparentă, comunicată atât populaţiei, cât şi ambasadelor, cât şi tuturor instituţiilor, atât de la Bruxelles, cât şi de aici. Mie nu mi s-a prezentat un astfel de proiect, nu am fost chemată la nicio şedinţă în care s-a discutat acest proiect”, a spus Firea.

Liderii PSD s-au reunit sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute despre evaluarea miniştrilor din Cabinetul Dăncilă, despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie şi despre strategia pe care PSD va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Vineri seară, târziu, liderul PSD i-a convocat la discuţii pe câţiva dintre cei care îl contestă, iar social-democraţii ar fi ajuns la un consens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.