Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu "ca la început", dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele "se lovesc de un zid", iar relaţia Executivului cu administraţia locală este "mai proastă" decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului", a spus FIrea.

Ea a vorbit şi despre relaţia Guvernului cu administraţia locală, în special cu Primăria Capitalei, unde Executivul nu ar ajuta-o.

"Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor", a spus Firea.

Primarul Capitalei a acuzat că Executivul refuză să sprijine administraţia în domenii precum Centura Bucureştiului şi administrarea metroului.

"Vreau doar să punctez legat de reacţia unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureştiului. O Capitală bine administrată înseamnă o ţară bine administrată. (...) Dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine. (...) Sunt surprinsă că există o reacţie ori înceată, ori de refuz, din partea reprezentanţilor unor ministere, care pur şi simplu pun în dificultate Primăria Capitalei", a spus Gabriela Firea.

Ea a spus că, dacă Guvernul nu intervine, se va ocupa de probleme Primăria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.