Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că ar trebui făcută o analiză internă în PSD pentru a vedea de ce social-democraţii nu pot avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Afirmaţiile Gabrielei Firea vin în contextul în care Liviu Dragnea a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi a spus că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să-mi duc la bun sfârşit proiectele pentru Capitală. Nu este cazul acum, nu este nici momentul, vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul şi dacă voi considera şi bucureştenii simt acest lucru, poate că voi candida şi la un al doilea mandat. Pentru Palatul Cotroceni, eu am înţeles ieri că domnul Dragnea nu mai doreşte să candideze şi îl susţine pe domnul Tăriceanu. Este un om foarte potrivit pentru funcţia de preşedinte, profund democrat, îl voi vota cu mare drag. Dar atrag atenţia asupra faptului că ar trebui făcută o analiză internă de ce a ajuns marele partid PSD în situaţia de a nu avea candidat la preşedinţie. Este un mare semn de întrebare, pentru că niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva”, a declarat Gabriela Firea duminică seară la România Tv.

Gabriela Firea a spus sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE - Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus ulterior că nu a afirmat nicio clipă că la alegerile prezidenţiale nu va exista un candidat din partea social-democraţilor, ci că ar trebui să fie un candidat comun PSD-ALDE, iar cei mai mulţi membri de partid ar fi fost de acord cu această idee. Dragnea a subliniat că nu are ca obiectiv să candideze el însuşi la alegeri, însă cel mai important este ca preşedintele Klaus Iohannis să nu câştige un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.