Liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Mihai Fifor a declarat, marţi, că social-democraţii vor lua o decizie în privinţa demersului de schimbare din funcţie a preşedintelui Senatului doar după o analiză pe care o vor face în partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o decizie pe care o vom lua în şedinta conducerii partidului şi o sa vedem încotro mergem”, a spus liderul senatorilor PSD.

Mihai Fifor a menţionat că decizia social-democraţilor, privind susţinerea sau nesusţinerea demersului de schimbare din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu va fi facuta publică ”după o analiză în partid".

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a afirmat, sâmbătă, că este foarte posibil ca UNPR să susţină înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu, nu doar în colaborare cu PNL, dar chiar şi cu susţinerea PSD.

”Este foarte posibil să fie un demers al PSD în această debarcare sau un demers al UNPR în această debarcare, nu este neapărat obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la ora actuală la Senat. Rămâne de văzut în ce măsură coagulează o majoritate”, a explicat Steriu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că demarează procedura de strângere de semnături pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit ”toxic”, ea adăugând că vor fi discuţii cu parlamentarii UNPR, punctual, pe această temă.
”E un demers de bun simţ şi un demers firesc pe care PNL îl demarează încă din această săptămână. Ştiţi procedura, faptul că trebuie strâns un număr de semnături, iar cei care au expus în spaţiul public dorinţa de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR”, a spus Alina Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.