Premierul interimar Mihai Fifor spune că Neagu Djuvara va rămâne în amintirea sa un aristocrat al spiritului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Neagu Djuvara va rămâne în amintirea mea un aristocrat al spiritului, prin  generozitatea de a însufleţi generaţii şi prin puterea de a inspira viitorul. Istoricul a scris cu sufletul, filozoful ne-a învăţat adevărul, românul Neagu Djuvara ne-a îndrumat către moralitate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul premierului interimar.

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani. Neagu Djuvara, a cărui viaţă fabuloasă s-a intersectat cu momentele decisive din istoria României din ultimul secol, înflăcărat liberal şi unul dintre cei mai expresivi urmaşi ai aristocraţiei româneşti, a fost una din personalităţile postdecembriste care a vorbit cel mai mult, mai bine şi cu patos autentic despre România şi blazonul ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.