Preşedintele Comisiei privind alegerile prezidenţiale din 2009, Mihai Fifor, a afirmat, luni, după audierea lui George Maior, că membrii comisiei vor solicita informaţii suplimentare de la fostul şef al SRI, în scris, având în vedere că el a refuzat să răspundă unor întrebări şi s-a prevalat de faptul că a fost acasă la Gabriel Oprea într-o calitate privată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o întâlnire interesantă. (...) Au fost întrebări, desigur, care au rămas fără răspuns. Asta nu înseamnă că nu vom reveni cu întrebări formulate în scris, pentru că aceasta este procedura de lucru atunci când mai există clarificări de făcut. Este puţin probabil să-l mai invităm încă o dată pe domnul Maior din SUA pentru a mai răspunde şi altor întrebări", a spus el.

Fifor a adăugat că se vor căuta soluţii pentru ca Maior să ofere răspunsuri suplimentare.

"O să analizăm în cadrul comisiei şi o să vedem cum procedăm vizavi de întrebările care au rămas fără răspuns. (...) Aţi văzut modul în care uneori te prevalezi de faptul că eşti în calitate privată, şi nu în calitate oficială, la o astfel de întâlnire", a precizat Fifor.

Fostul director al SRI George Maior a confirmat, luni, în faţa Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a participat la un "eveniment privat" acasă la Gabriel Oprea în seara scutinului, precizând că nu au fost aspecte ilegale sau neconstituţionale şi nu are ce să îşi reproşeze. El a refuzat să dea detalii despre eveniment, ceea ce l-a făcut pe deputatul PSD Liviu Pleşoianu să îl acuze că "sfidează" comisia şi "nu are căderea" de a fi ambasador al României în SUA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.