Preşedintele Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009, Mihai Fifor, a afirmat, luni, că este de părere că există deja o "confirmare" a faptului că procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a participat la întâlnirea de la Gabriel Oprea din seara scrutinului, fără a explica de unde a venit această confirmare, şi a spus că se caută soluţii pentru ca ea să fie totuşi chemată la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum îşi explică faptul că invitaţi precum George Maior şi Neculai Onţanu au refuzat să spună dacă Laura Codruţa Kovesi a fost la Gabriel Oprea acasă, Fifor a spus că acest fapt nu mai este în dubiu.

"Eu cred că avem confirmarea acestui fapt. Nu cred că asta ne lipseşte în momentul de faţă", a spus el, fără să precizeze, la insistenţele jurnaliştilor, de unde a venit această confirmare.

"Nu suntem la vânătoare de vrăjitoare. Nu suntem cu un target pe o persoană sau alta. Pe noi ne interesează să facem lumină în modul în care s-au organizat şi desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009. (...) Ne interesează ca toată lumea care poate contribui să vină la comisie", a spus Fifor.

Preşedintele Comisiei a adăugat că se caută soluţii pentru ca şefa DNA să fie chemată la audieri.

"Este important dialogul şi să arătăm ţării că nu sunt chestiuni care trebuie ascunse sau că cineva are ceva de ascuns. Împreună cu colegii jurişti analizăm chestiunile acestea de procedură pentru a putea găsi o soluţie ca cei invitaţi să vină", a spus el.

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.