Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a anunţat că a decis să se înscrie în competiţia pentru candidatura la Preşedinţia României din partea PSD, pentru că România are nevoie de consens, de construcţie şi de dialog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am luat decizia de a mă înscrie în competiţia pentru candidatura la Preşedinţia României din partea PSD. Pentru că România are nevoie de consens, de constructie si de dialog. Trebuie să ieşim din această stare nebună de conflict, de dezbinare, de răfuială permanentă”, scrie Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

El susţine că sctualul preşedinte şi-a ratat complet rolul de mediator şi de integrator şi „a devenit el însuşi principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană şi a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel”.

„Pentru că România are nevoie de un lider care să îi faciliteze parcursul. Din dorinta sa obsesiva de a lovi în PSD, Klaus Iohannis a fost singurul şef de stat din UE care spus că ţara sa nu merită să conducă Europa. A fost singurul şef de stat care a blocat bugetul propriei ţări. A blocat Parlamentul şi Guvernul în demersuri benefice pentru români. Pentru că România are nevoie de onestitate. După ce a semănat ură şi discordie, domnul Iohannis a venit să propună un simulacru de consens politic, fiind însă incapabil să discute măcar propunerile de bun-simţ ale PSD pentru construcţia unui acord politic de care România are atâta nevoie”, continuă Fifor.

Mihai Fifor precizează că „România poate şi are nevoie de mai bine”.

„Vreau să fiu cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor, din tara sau de oriunde ii va fi purtat viata, care să reînvie sentimentul de unitate naţională, de demnitate si de onoare. Vreau să fiu un preşedinte care să unească, care să readucă bunul-simţ şi decenţa în politica românească. Vreau să fiu un preşedinte care să construiască, care să strângă la un loc energiile acestei naţiuni. Îmi doresc România de mâine mai unită, mai demnă şi mai bine reprezentată. Pentru viitorul nostru şi al generaţiilor ce vor urma”, încheie preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a confirmat, duminică, într-o postare pe Facebook că şi-a exprimat deschiderea pentru a participa la competiţia internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidenţiale, pentru că vrea să arate că un preşedinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă. El a publicat şi un afiş de campanie, cu sloganul ”Insist pentru România”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sămbătă, după şedinţa informală a PSD de la Neptun, întrebată în legătură cu faptul că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţie, că mai sunt colegi sau colege care vor să candideze la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an şi că le-a cerut să îşi anunţe candidatura în interiorul PSD deoarece de săptămâna viitoare vor fi realizate sondaje interne pentru stabilirea celor mai bine plasaţi în preferinţele electoratului. Printre cei care s-au declarat interesaţi să intre în competiţia internă pentru desemmnarea prezidenţiabilului PSD se mai află Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.