Federaţia Tinerilor din Constanţa consideră sfidătoare menţinerea lui Marius Dunca în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, spunând că nu a avut vreo implicare în elaborarea noii legi a tineretului şi manifestând dezinteres faţă de domeniul de tineret. Întrucât, conform raportului de evaluare a activităţii guvernamentale întocmit de PSD, Dunca nu a avut rezultate, federaţia va solicita Comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport avizarea negativă a lui Marius Dunca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Federaţia Tinerilor din Constanţa consideră sfidătoare menţinerea lui Marius Dunca la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ministrul Marius Dunca a avut 0 rezultate în ministerul pe care îl conduce, conform raportului de evaluare a activităţii guvernamentale întocmit de principalul partid din Coaliţia de guvernare. Marius Dunca nu a avut nicio implicare în elaborarea noii legi a tineretului, manifestând un dezinteres total faţă de domeniul de tineret. Singura preocupare a acestuia a fost obţinerea de beneficii nepatrimoniale prin numeroase fotografii cu sportivi de performanţă sau cu rude ale acestora şi postarea acestora pe pagina de Facebook”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

Sursa citată menţionează că Marius Dunca nu s-a asigurat de finanţarea centrelor comunitare de tineret deşi programul de guvernarea prevede înfiinţarea acestora.

“Mai mult, deşi programul de guvernare prevede înfiinţarea centrelor comunitare de tineret în toate comunele, oraşele şi municipiile din România, Marius Dunca nu s-a asigurat de finanţarea acestora, prin introducerea obiectivului de investiţii în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. FTC a propus în proiectul noii legi a tineretului amendamente pentru includerea acestor centre în PNDL, dar amendamentele au fost refuzate. Astfel, este imposibil ca aceste centre să fie înfiinţate şi finanţate. De aceea, ministrul Marius Dunca a urmărit sau a acceptat frânarea aplicării programului de guvernare şi sfidarea tinerilor”, se mai arată în comunicatul Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

Preşedintele FTC, Alexandru Bajdechi, spune că nu vede nicio logică în menţinerea unui ministru neperformant, cu rezultate zero, apreciind că PSD face o greşeală prin această nominalizare.

“Guvernul Grindeanu a fost demis pentru ineficienţă. Nu vedem nicio logică în menţinerea unui ministru neperformant, cu rezultate 0, dezinteresat şi care frânează aplicarea programul de guvernare. PSD face o mare greşeală prin acestă nominalizare. Vom solicita Comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport avizarea negativă a domnului Marius Dunca, pentru motivele enumerate anterior. Este sfidător să pui un ministru şi să-l menţii în aceste condiţii” a declarat preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi.

Marius Dunca a rămas în funcţia de ministrul Tineretului şi Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.