Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat miercuri două memorandumuri, cel privind monitorizarea şi evaluarea trimestrială a acţiunilor întreprinse pentru îndeplinirea Programului de guvernare şi cel referitor Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale 2021-2023. El a mai precizat că merge pe scenariul cel mai optimist privind datoria guvernamentală, „rămâne în jur de 50% în perioada următoare, din PIB”. Şeful Executivului a mai spus că va fi al doilea an consecutiv în care nu vor fi majorate taxe sau introduse unele noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au fost aprobate amândouă. Depinde pe ce scenarii mergeţi dumneavoastră. Sunt trei scenarii acolo. Eu merg pe cel mai optimist, dar rămâne în jur de 50% în perioada următoare, din PIB”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre memorandumul privind evaluarea ministrilor şi un memorandum privind datoria guvernamentală şi care e perspectiva pentru datoria guvernamentală. 

Întrebat dacă lumea să se aştepte la tăieri de salarii şi pensii, dacă nu se va întâmpla acest scenariu, premierul a răspuns: „Se va întâmpla acest scenariu”.

„Am arătat şi anul trecut şi anul acesta că poţi să administrezi o perioadă dificilă fără să destabilizezi finanţele României. Este o premieră. Din punctul meu de vedere nu cred că s-a mai întâmplat aşa ceva în ultimii 30 de ani şi anume să ai doi ani de zile fără nicio modificare la Codul fiscal. Să nu umbli la taxe, să nu umbli la impozite. Aşa cum am promis când am preluat mandatul Finanţelor publice în 2019, am spus că nu vom creşte taxe, nu vom aduce taxe noi şi vom putea să administrăm economia şi pentru că vrem predictibilitate, asta ne-au cerut oamenii, veţi vedea că anul acesta va fi al doilea an fără niciun fel de modificare şi vom merge aşa şi în viitor”, a mai spus Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.