Eurodeputatul Eugen Tomac, lider al PMP, anunţă miercuri că a făcut recurs la CJUE în procesul împotriva refuzului Austriei de a permite României intrarea în Schengen. Guvernul de la Bucureşti nu a ştiut şi nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa, spune Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Timp de 12 ani am aşteptat, am răbdat, am sperat, am ascultat promisiuni. Nici răbdarea şi nici speranţa nu ne-au adus, însă, în spaţiul Schengen, acolo unde ne este locul. Guvernul de la Bucureşti nu a ştiut şi nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa. Toţi renunţaseră înainte să fi folosit toate mijloacele pe care le aveam la dispoziţie. Nimic mai greşit”, a transmis Eugen Tomac.

Eurodeputatul arată că a mers mai departe, în Justiţie.

”Am făcut-o singur, însă în interesul tuturor românilor. Am pierdut în prima instanţă, însă nu mă opresc aici. Am depus astfel cererea de apel şi am în continuare convingerea că putem câştiga. Spre deosebire de toţi cei care au luat poziţia ghiocelului fără a acţiona cu demnitate şi curaj, eu am conştiinţa împăcată. Am făcut tot ceea ce îmi stătea în putinţă în calitate de cetăţean român şi deputat în Parlamentul European”, mai afirmă eurodeputatul PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.