Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că Traian Băsescu are capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetăţeni pentru a primi cel de-al treilea mandat de primar al Capitalei. El spune că partidul ia în calcul această candidatură, dacă partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni în primul rând pentru Consiliul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am spus de anul trecut, dacă vrem în mod real să se schimbe administraţia în Bucureşti, începând cu primarul general şi primarii de sectoare, avem nevoie de candidaţi unici (...). USR ne-a transmis aproape oficial că nu doreşte să existe liste comune pentru Consiliul General”, a declarat, la RFI, Eugen Tomac.

Liderul PMP a arătat că PSD ar avea de câştigat din ”risipa voturilor” dreptei.

”Având în vedere că până la această oră atât USR, cât şi PNL şi-au anunţat deja candidaţii pentru anumite sectoare, sectoare unde PMP are candidaţi mai buni decât PNL şi USR, verificaţi în sondaje, în mod evident că şi pe noi, ca partid politic, ne vor împinge să mergem pe cont propriu şi noi avem variante şi pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare, însă nu cred că în felul acesta putem schimba viaţa în Bucureşti, pentru că evident va avea de câştigat din această risipă a voturilor doar PSD-ul”, a spus Tomac.

El a menţionat că negocierile dintre forţele de dreapta vor continua în Bucureşti: ”Discuţiile vor continua în aceste zile, dar dacă nu vom ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni pentru Consiliul General, în primul rând, pentru că aici se pare că poate exista un consens pentru a-l susţine toate partidele pe domnul Nicuşor Dan, inutil este să mai avansăm discuţiile pentru celelalte proiecte, aici este marea problemă. În caz contrar, eu vă pot spune cât se poate de direct că da, luăm în calcul şi o asemenea candidatură, pentru că domnul preşedinte a fost cel care a creat tramvaiul 41, a fost cel care a creat Podul Basarab, a modernizat din punct de vedere al infrastructurii tot oraşul şi are experienţa necesară şi autoritatea necesară pentru a veni în faţa bucureştenilor şi a le explica viziunea domniei sale legată de oraş şi capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetăţeni, pentru a primi cel de-al treilea mandat”.

Referitor la faptul că, într-un astfel de scenariu, PMP i-ar da o mână de ajutor Gabrielei Firea, eurodeputatul a răspuns: ”Nu, preşedintele, dacă va intra în această competiţie, va intra doar cu gândul de a o câştiga şi are capacitatea de a explica şi de a mobiliza suficienţi cetăţeni care să-i acorde încrederea”.

Eugen Tomac a susţinut că Traian Băsescu ”stă foarte bine” în sondaje, dar s-a ferit să ofere un procent concret.

”Din ultimele sondaje pe care le-am studiat, stă foarte bine, în condiţiile în care nu şi-a exprimat niciodată intenţia de a intra în această competiţie. Foarte multe procente, nu aş intra în detalii, dar vă asigur că preşedintele Băsescu are un capital politic consistent pe chestiuni ce ţin de administraţia publică locală”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.