Candidatul PMP la Primăria Sectorului 1, deputatul Eugen Tomac, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că nu susţine construirea unei moschei în sectorul 1 al Capitalei pentru ca aceasta să nu devină un loc de pelerinaj pentru musulmanii din întreaga Europă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O spun public, asumat şi fără patimă. Nu consider oportună ridicarea celei mai mari moschei din Europa în sectorul 1 din Bucureşti. Comunitatea musulmană din România îşi poate păstra credinţa şi fără a transforma Bucureştiul într-un loc de pelerinaj pentru musulmanii din toată Europa”, a scris Eugen Tomac.

Acesta a anexat postării şi o imagine cu mesajul ”Când ajung primar, doar dacă Ştefan cel Mare îmi dă dezlegare voi da autorizaţie de construcţie pentru moschee”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza de obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

"În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 - n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm", spune Erdogan.

Preşedintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări".

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate "confirma" faza în care s-a ajuns în ceea ce priveşte moscheea de la Bucureşti. "Chestiunea este de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a spus şeful statului.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, s-a pronunţat în mai multe rânduri împotriva construirii unei moschei la Bucureşti. Înainte vizitei preşedintelui Iohannis în Turcia, Băsescu i-a cerut ”să lămurească faptul că în România nu se pot construi moschei pentru că avem atât cât ne trebuie pentru comunitatea noastră”, precizând că ”slăbiciunea” europenilor de a accepta construcţii de moschei finanţate, de multe ori, de Arabia Saudită, Iran sau alte state musulmane a dus la apariţia unor lideri care ”propovăduiesc islamismul radical”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.