Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, miercuri, la ieşirea de la consultările de la Cotroceni, că formaţiunea cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în legislaţie şi va susţine acest lucru în Parlament. În plus, Tomac a afirmat că PMP va susţine moţiunea de cenzură, astfel încât toate forţele anti-PSD să vină în faţa cetăţenilor cu o ”alternativă credibilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în legislaţie şi va susţine acest lucru în Parlament”, a anunţat, miercuri, Eugen Tomac, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că PMP a cerut ca în cadrul demersului de revizuire a Constituţiei să se ţină cont şi de rezultatul referendumului din 2009, cel referitor la numărul maxim de 300 de parlamentari.

”Credem că această instituţie - referendumul - nu trebuie neglijată şi trebuie respectată voinţa cetăţenilor, avem nevoie de un Parlament de 300 de membri”, a mai spus Tomac. 

Liderul PML a mai anunţat că a propus Administraţiei Prezidenţiale ca votul în diaspora să de deruleze pe durata a două zile, astfel încât toţi cetăţenii să poată vota.

”La discuţiile cu domnul preşedinte Klaus Iohannis, am informat Administraţia Prezidenţială că Partidul Mişcarea Populară cere vot în două zile pentru diaspora. Partidul nostru a şi depus în Parlamentul o iniţiativă legislativă în acest sens. Considerăm că alegerile prezidenţiale trebuiesc bine pregătite şi, în acest sens, propunerea noastră este să se organizeze vot anticipat. Românii din afară să aibă dreptul să voteze timp de două zile, de sâmbătă dimineaţa până duminică în seara”, a afirmat Eugen Tomac. 

În plus, liderul PMP a spus că formaţiunea va susţine o moţiune de cenzură depusă de opoziţie, dar, pentru ca aceastasă aibă succes, PMP propune să existe o ”alternativă credibilă”, un nume clar de premier, de ministru al Justiţiei, dar şi nume pentru alte portofolii.

”Pentru că opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură în această perioadă, PMP cere ca partidele de opoziţie să vină în faţa românilor cu alternativă credibilă, cu alternativă clară şi anume cu un nume pentru viitorul prim-ministru pe care îl propune opoziţia, cu nume pentru portofoliul de Justiţie, pentru că este tema care ne frământă cel mai mult la ora actuală şi trebuie să avem o persoană în care românii să aibă încredere şi să înţeleagă că justiţia este parte importantă a societăţii noastre şi nu o putem trata cu indiferenţă aşa cum a făcut PSD - ALDE până acum, nominalizări pentru portofoliul de Externe, Educaţie, Sănătate. Credeam că un asemenea mesaj se impune la ora actuală să vină din partea opoziţiei”, a mai spus liderul PMP, care a precizat, lrăspunzând unei întrebări, că PMP nu condiţionează susţinerea moţiunii. 

Tomac a afirmat că opoziţia are nevoie de unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.