Preşeintele PMP, Eugen Tomac, afirmă, sâmbătă, că la frontierele României sunt cozi de zeci de kilometri şi cre premierului Nicolae Ciucă ”măsuri şi acţiuni urgente” pentru ajutorarea refugiaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnule prim-ministru, 

Traversăm vremuri cumplite, ce necesită decizii curajoase şi soluţii imediate. Vă solicit, prin urmare, să dispuneţi măsuri şi acţiuni urgente pentru a-i ajuta pe vecinii noştri care fug din calea războiului”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Eugen Tomac.  

Acesta afirmă că la frontierele României sunt cozi de zeci de kimiletri.  

”Cetăţenii statului vecin nu au altă cale decât să se refugieze în ţara noastră. Sunt mame cu copii şi femei în vârstă, bărbaţilor până în 60 de ani fiindu-le interzis să părăsească Ucraina. Având în vedere că accesul în România se face doar pe baza de paşaport, consider că în asemenea cazuri este necesar să aplicăm rapid acordurile internaţionale privind situaţiile de urgenţă, astfel încât să le permitem cetăţenilor statului vecin intrarea în România pe baza buletinului de identitate (paşaport intern) sau alte acte care atestă identitatea”, a mai transmis Tomac.  

Acesta apreciază că astfel vom putea răspunde unei nevoi reale de sprijin umanitar.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.