Eugen Tomac a anunţat, vineri, dizolvarea Consiliului Judeţean al PMP Bihor. Organizaţia judeţeană a PMP era condusă de Lucia Varga, fost ministru al Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac a explicat că a luat măsura de a dizolva consiliul executiv judeţean „ca să se liniştească apele” şi a amintit despre rezultatele electorale slabe ale PMP în Bihor.

„Organizaţia Bihor va fi reorganizată din temelii, urmând să fie reconstruită pe o infrastructură umană formată din aleşi ai partidului şi oameni de dreapta valoroşi care vor să activeze într-un partid curat, cu principii sănătoase şi care are soluţii pentru problemele cu care se confruntă în acest moment România. În ceea ce priveşte priorităţile naţionale, România trebuie să facă eforturi de a-şi consolida independenţa energetică într-un context în care Federaţia Rusă foloseşte gazul şi petrolul ca o veritabilă armă împotriva Europei. De asemenea, PMP susţine că este extrem de important să împiedicăm o posibilă criză alimentară, motiv pentru care trebuie să sprijinim agricultura. În acest context, Partidul Mişcarea Populară solicită dublarea subvenţiilor pentru producătorii agricoli”, a declarat preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, conform unei postări pe pagina de Facebook a PMP.

La rândul său, secretarul general al PMP, Ionuţ Simionca a spus că “2022 trebuia să fie anul relansării economice după o perioadă marcată de restricţii impuse de autorităţi ca urmare a pandemiei”.

„Din păcate, Puterea actuală (PSD – PNL – UDMR) pare că nu vrea şi nici nu poate să ajute mediul de afaceri privat puternic afectat de măsurile restrictive pe care Guvernele succesive din ultimii ani le-au luat. Ca dovadă, blocarea măsurii 4.1.1 de către Ministerul Proiectelor Europene cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoarea a concursului. Vorbim de 430 de milioane de euro din fonduri europene care ar fi putut ajuta IMM-urile puternic afectate de pandemie. Mai mult, Guvernul stă şi se uită lung la cele 3,7 miliarde de euro din PNRR care au intrat deja în trezoreria BNR, dar care stau blocate pentru că nu există mecanismele administrative necesare pentru a folosi aceşti bani. Mai mult ca sigur, ne îndreptăm spre o recesiune tehnică venită fix în anul în care ne imaginam că economia îşi va reveni”, a afirmat Ionuţ Simionca, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.