Fostul deputat Elena Udrea a declarat marţi seara, la România TV, că sentinţa din dosarul Gala Bute nu este o nedreptate, ci un abuz şi o "mascaradă", iar banii care i se impută în acest dosar reprezintă toate sumele menţionate în dosarul Gala Bute, şi anume contravaloarea promovării României prin acest meci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu nu spun că sentinţa este o nedreptate, sentinţa este un abuz. Cred că dacă nu ar fi făcut această mascaradă de doi ani de zile, care se numeşte procesul „Gala Bute”, se putea da aceeaşi sentinţă, cu aceeaşi condamnare încă din aprilie sau din februarie 2015. Au fost audiaţi timp de doi ani de zile 67 de martori, niciunul din aceşti martori nu numai că nu mă acuză cu ceva, dimpotrivă, toţi contrazic declaraţiile celor doi denunţători din dosar, Topoliceanu şi Anastasia”, a precizat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai spus că inculpaţii din dosar care au dat declaraţii împotriva sa au primit condamnări cu suspendare, iar restul, cu executare.

„Cu toate acestea, s-a pronunţat această sentinţă care mie îmi arată că patru săptămâni nu au fost în niciun caz pentru a se citi dosarul, nu au fost în niciun caz pentru a se citi concluziile mele scrise care au avut şi ele vreo 70 de pagini. Patru săptămâni probabil au fost ca în puzzle-ul acesta al persoanelor inculpate şi al pedepselor să se facă o aşezare, cum să aşezi turnătorii, cum să le dai cu suspendare. Toţi cei care au dat declaraţii împotriva mea au primit cu suspendare sau pedepse derizorii, cei care nu au fost de acord să dea declaraţii împotriva mea au primit cu executare”, a completat ea.

Udrea a susţinut că „banii care i se impută în acest dosar sunt toate sumele pomenite în dosarul Gala Bute, contravaloarea promovării României în meciul Gala Bute.

„Domnul Bute nu a primit niciun ban în meciul acela, a boxat degeaba? Adversarul lui Bute nu a primit niciun ban? Toată suma, toată contravaloarea promovării României, brand-ul României în cadrul galei de box”, a conchis Elena Udrea. 

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.