Elena Lasconi, primar al oraşului Câmpulung Muscel, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al filialei USR Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea nu le-a transmis colegilor motivele care au stat la baza deciziei de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al USR Argeş, potrivit surselor politice citate de către publicaţia epitesti.ro.

„Vă rog să luaţi act de demisia mea din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Judeţean. Nu mă mai interesează. Mie îmi e scârbă. Putem să o luăm cu lămâie, dar tot îmi e scârbă”, le-ar fi spus Lasconi colegilor, într-o şedinţă de partid, conforme sursei citate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Elena Lasconi nu a răspuns solicitărilor news.ro de a oferi un punct de vedere în legătura cu această demisie şi motivele care au stat în spatele deciziei luate.

Pe 18 noiembrie 2023, vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui, a anunţat că fostul lider al partidului, Dan Barna, va deschide lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare ale formaţiunii, după ce de pe această poziţie a fost retrasă Elena Lasconi.

Elena Lasconi, care deschidea lista USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018 care prevedea modificarea Constituţiei în sensul în care Familia familia să fie întemeiată pe căsătoria liber consimţită între soţ şi soţie, nu între soţi, cum este prevăzut în prezent în Legea fundamentală.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a explicat Lasconi, pe 4 noiembrie 2023, la Prima TV.

Cea mai dură reacţie a venit din partea fiicei sale, Oana Lasconi, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

A doua zi, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, potrivit unui comunicat al formaţiunii. Reprezentanţii USR au adăugat că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea partidului pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.