Senatorul PSD Ecaterina Andronescu spune că PSD trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de românii din diaspora, care au fost nevoiţi să plece din ţară şi faţă de care social-democraţii au o responsabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ecaterina Andonescu, care se află la Neptun pentru şedinţa grupurilor parlamentare reunite ce ar urma să aibă loc după Comitetul Executiv Naţional, a declarat că ar trebui discutate în partid toate nemulţumirile, astfel încât să nu fie create tensiuni. 

Întrebată despre faptul că primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, Andronescu a răspuns: "Eu cred că toate aceste lucruri trebuie să fie discutate - şi ce am scris eu în scrisoare şi ce spune Gabriela Firea, pentru că eu cred că trăim într-o perioadă în care politica trebuie abordată puţin mai mult decât până acum, în sensul că ceea ce se întâmplă trebuie discutat cu oamenii şi nu trebuie create tensiuni şi divizarea aceasta pe care o simţiţi fiecare dintre dumneavoastră. Trebuie să dezbatem fără patimă, cu răbdare şi cu înţelepciune". 

Ea a spus că cei care şi-au asumat guvernarea nu şi-au asumat-o numai pentru cei care i-au votat şi trebuie să guverneze şi pentru cei care nu i-au votat şi pentru cei care se află în afara graniţelor ţări: "Degeaba uneori faci lucruri pentru oameni dacă oamenii sunt nemulţumiţi şi ies în stradă. Cei care şi-au asumat guvernarea nu şi-au asumat-o numai pentru cei care i-au votat trebuie să guverneze şi pentru cei care nu i-au votat şi pentru cei care se află în afara graniţelor ţării pentru că cei care trăiesc în afara graniţelor ţării nu au plecat de bine de aici au plecat că nu au găsit ceea ce este confortabil cu viaţa lor, cu meseria lor, de aceea noi trebuie să le recunoaştem statutul de români cu drepturi pentru ţara lor".

Întrebată dacă crede că PSD s-a poziţionat corect faţă de protestele din 10 august, Andronescu a spus că partidul trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de românii din diaspora care au fost nevoiţi să plece din ţară şi faţă de care social-democraţii au o răspundere. 

De asemenea, întrebată dacă îşi menţine opinia că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la şefia PSD, iar Guvernul să fie schimbat, Ecaterina Andronescu a răspuns: "Nu mă dezic de lucrurile pe care le-am spus, poate există şi alte soluţii decât cele pe care le-am.scris în scrisoare, dar ceea ce este clar cred că putem face un guvern mai performant. (...) Eu cred că putem face un pic altfel ceea ce facem acum, să guvernăm puţin diferit de până acum şi pentru partid, dar mai ales pentru ţară. În sensul în care guvernul să fie mai performant şi oamenii să fie mulţumiţi să nu mai iasă în stradă".  

Ea şi-a exprimat speranţa că scisoarea sa va fi discutată în şedinţa grupurilor parlamentare care va avea lor după ce se va termina şedinţa Comitetului executiv.  Ecaterina Andronescu a mai spus că evenimentul din 10 august "trebuie tratat cu toată responsabilitatea, iar ancheta trebuie sa se desfăşoare cu celeritate".

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a făcut un apel către conducerea partidului, într-o scrisoare transmisă în 14 august, "să nu dea foc ţării şi PSD" şi a cerut ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, iar Guvernul - care "nu reprezintă nivelul şi capacitatea profesioniştilor din partid şi este expresia unei singure persoane " - să fie schimbat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.