Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce susţine orice măsuri care să combată huliganismul în Parlament, precizând însă că nu susţine acele măsuri care duc la reducerea transparenţei. "Există o lungă tradiţie a partidelor vechi, PNL şi PSD, de a folosi o temă legitimă pentru a introduce încă nişte modificări care nu au aceeaşi legitimitate", a declarat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Drulă a fost întrebat, marţi seara, la TVR, ce părere are despre propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor pornind de la evenimentul de luni care l-a avut protagonist pe liderul AUR George Simion. 
 
"Condamnăm ferm orice act de violenţă şi de agresivitate, oricât de supăraţi am fi ca cetăţeni, ca reprezentanţi ai cetăţenilor, violenţa nu e niciodată soluţia şi prin urmare susţinem orice măsuri care să combată huliganismul, violenţa în Parlament, aduse de această formaţiune extremistă, pe de altă parte, nu susţinem acele măsuri de reducere a transparenţei. Există o lungă tradiţie a partidelor vechi, PNL şi PSD, de a folosi o temă legitimă pentru a introduce încă nişte modificări care nu au aceeaşi legitimitate. E o temă legitimă să găsim mijloacele de a combate violenţa, ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament este absolut inacceptabil. Dar de la măsurile pentru combaterea acestor gesturi reprobabile până la măsuri de reducere a transparenţei, nu mai este voie să filmezi, nu mai este voie să foloseşti aparatura audio-video, presa primeşte nişte restricţii. Se doreşte revenirea într-o epocă a Parlamentului de mult apusă când nu prea se ştie ce se întâmplă în spatele uşilor”, a transmis Cătălin Drulă. 
 
El a precizat că nu este de acord cu prevederile care nu ar mai permite o fotografie sau o filmare în Parlament. 
 
"Sunt amestecate o serie de prevederi care, de exemplu, nu ar mai permite o poză sau un film cu telefonul în plen, nu e nimic de ascuns acolo, e publică şedinţa plenului. În plenul Parlamentului este un loc public unde ar trebui să ne comportăm ca într-un loc public, nu cu acest huliganism de stadion, de galerie”, a explicat liderul USR. 
 
El a acuzat şi dublul standard al celor care conduc Parlamentul, menţionând că în legislatura trecută pentru USR totul era restrâns în privinţa exprimării, iar acum AUR încalcă orice regulă. 
 
"E interesant dublul standard al celor care conduc Parlamentul pentru că sunt aceiaşi, PSD cu ajutorul PNL în diverse ipostaze. Pentru noi era totul foarte restrâns în privinţa exprimării, adică găsisem un sistem perfect de tăiat microfonul, la un moment dat scoseseră şi butonul fizic pentru a nu mai putea să ne redeschidem microfonul, cumva ni s-a pus un căluş, deşi poziţiile USR totdeauna au fost cele ale părţii decente de societate, am vrut doar să exprimăm un punct de vedere, dar asta era intolerabil pentru urechile lui Dragnea, în timp ce acum pentru AUR în Parlament orice fel de regulă e lăsată a fi încălcată, pot vorbi cât vor chiar dacă încalcă, acele intervenţii, logica parlamentară de înscriere la cuvânt”, a explicat Cătălin Drulă. 
 
El a menţionat că dezbaterea pe tema energiei nu ar fi trebuit oprită după incidentul provocat de George Simion. 
 
"Democratic, nu ar trebui să cedăm când un golan vine şi face treburile astea, să spunem: noi nu mai discutăm aici, trebuie discutate aceste lucruri”, a mai afirmat preşedintele interimar al USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.