Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că aproximativ 400 de membri USR şi-au dat demisia din partid în ultimele săptămâni, precizând că există şi 200 de noi adeziuni. Drulă anunţă că va exista un Congres al formaţiunii fie în iunie, fie în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Drulă a declarat, la RFI, că după demisia lui Dacian Cioloş USR merge mai departe.

"Mergem înainte. Proiectul meu este să avem unitate în partid, să definitivăm acest proces de fuziune, care inerent e unul care întâlneşte şi obstacole pe drum, noi provenim din două foste partide, vechiul USR şi PLUS, şi să ne uităm către electorat (...). O reconectare la electorat, cu ieşiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili şi suntem într-o criză pandemică, unde este mai greu acest contact direct. Avem extrem de solidă această parte de monitorizare a guvernării, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea, urmărim PNRR-ul, propunem politici publice", a afirmat el.

Potrivit lui Drulă, Congresul USR ar putea avea loc în iunie sau octombrie.

"Am avut o discuţie ieri (luni - n.r.) în Biroul Naţional. În mod sigur, vom avea Congresul anul acesta. S-au conturat două opţiuni, luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcţie şi de situaţia pandemică şi de criza internaţională care este în zona noastră", a adăugat el.

Referitor la demisiile din USR, în urma plecării lui Dacian Cioloş de la conducerea formaţiunii, Drulă a arătat că au fost plecări, dar şi noi adeziuni.

"USR e un partid care a avut permanent valuri de înscrieri, chiar mă uitam pe cifre, în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt şi oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali. Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi, dar pentru perspectivă, eu am venit în acest partid când eram 700 de membri şi acum suntem, eu ştiu, undeva la două ordine de mărime, zeci de mii de membri. Sunt într-adevăr în ultimele săptămâni undeva în zona, cred, 400 de demisii. Avem şi 200 de înscrieri. E un moment un pic mai dificil. Pentru orice partid, demisia preşedintelui este un act uşor traumatic sau care reprezintă un moment dificil, dar aşa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, aşa vom trece şi acum, e un partid care nu stă într-un lider sau altul", a afirmat Drulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.