Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat că partidele care vor forma coaliţia de guvernare au ajuns "fabrici de găsit locuri de muncă la stat", subliniind că "exercitarea puterii clientelar" este ceea ce dăunează României, iar vechile partide aşa gândesc actul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Drulă a declarat, joi seara, la Profit News, că PNL şi PSD se pregătesc să se cupleze la resursele publice. 
 
"Se pregătesc de o mare cuplare la resursele publice. (...) Să cuplezi clientelar, sinecuri, contracte din bani publici pentru firmele apropiate de partid şi numiri preferenţiale şi distribuţia resurselor pe criterii clientelare, care nu ţin cont de interesul public, ci de interesul de grup, de gaşcă, e partea urâtă a politicii împotriva căreia noi luptăm”, a transmis fostul ministru al Transporturilor.
 
Întrebat dacă au fost forme de presiune politică cât a fost ministru, Cătălin Drulă a răspuns: "Eu fost surprins de lucrul acesta, neplăcut, că dialogul se concentrează excesiv şi mă refer la dialogul cu PNL, cu oamenii politici din Parlament, pe persoane. Chiar mi se pare că aceste partide care vor forma această coaliţie, după cum se vede zilele acestea, au ajuns nişte fabrici de găsit locuri de muncă la stat şi lucrurile merg ierarhic. Mă gândeam la un moment dat, fiii, fiicele de primari, ai acelor partide trebuie să li se găsească un loc în administraţie”.
 
El a precizat că execitarea puterii în mod clientelar dăunează României.
 
"Discuţiile în loc să fie pe proiecte, pe politici publice, pe persoane. Această formă de lobby pentru numiri, exercitarea puterii clientelar e ce dăunează României şi toate vechile partide - PNL, PSD şi UDMR - aşa gândesc actul de guvernare”, a explicat Cătălin Drulă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.