Fostul preşedinte al Senatului Anca Dragu a afirmat că inflaţia a crescut, avem 15,3% pentru produse alimentare, nealimentare şi servicii, vedem însă cea mai mare creştere la produse alimentare, per total peste 18%, iar la produsele de bază, respectiv: produse de panificaţie, ulei, cartofi, avem creşteri de preţuri chiar de peste 30%. Ea a acuzat coaliţia că îi ţine pe oameni în sărăcie, probabil acest lucru fiind o tactică politică de a îi ţine dependenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştim bine că produsele alimentare reprezintă cam 33% din consumul românilor, din tot ce cheltuiesc românii într-o lună. Creşterea preţurilor la produsele alimentare îi va afecta în special pe cei cu venituri foarte mici, respectiv cu salarii foarte mici sau cu pensii foarte mici şi de aceea suntem foarte dezamăgiţi să vedem lipsa de reacţie a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ţine pe aceşti oameni, practic, în sărăcie. Probabil că este o tactică politică să-i ţină dependenţi”, a declarat Anca Dragu, luni la Parlament.

Ea a reamintit despre măsură propusă de către USR şi anume zero taxe pe salariul minim, o măsură necesară în prezent.

„Noi am propus de câţiva ani această măsură zero taxe pe salariul minim care e o măsură absolut necesară în acest moment. O persoană care este plătită la salariul minim, în loc de 2.550 de lei salariul brut primeşte în mână la 1.500 şi ceva de lei. Dacă s-ar practica această măsură, persoanele care sunt plătite cu salariul minim ar pleca acasă cu suma întreagă, 2.550 de lei. Şi, tot aşa, persoanele cu un salariu, de exemplu, de 5.000 de lei ar putea creşte venitul net până undeva la 3.800 de lei, prin aceste măsuri pe care noi le tot propunem şi care trebuie absolut luate în acest moment”, a completat Dragu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.