Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, miercuri, la şedinţa comună a celor două Camere, că Israelul este "cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate". Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că relaţia de cooperare între România şi Israel este construită "pe un fundament de respect reciproc şi profundă prietenie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate. Cu încredere privim şi noi viitorul relaţiei noastre bazate pe faptul că împărtăşim valori comune, în special în privinţa democraţiei şi a statului de drept, susţinute şi bazate pe o economie liberă de piaţă", a afirmat Anca Dragu, în discursul ţinut.
 
Ea a adăugat că aceste două ţări au viziuni comune pe mai multe subiecte.
 
"Ţările noastre au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaţionale, în special în lupta împotriva terorismului, dar şi în privinţa combaterii pandemiei COVID-19, unde Israelul a reuşit să realizeze un impresionant proces de vaccinare, admirat şi recunoscut la nivel mondial", a arătat Dragu.
 
"Soarta a făcut să ne vedem într-un interval foarte scurt de două ori şi mi-a rămas vie amintirea frumoasei întâlniri pe care am avut într-un Ierusalim în care hotelul era numai pentru delegaţia României deschis", a declarat, la rândul său, Ludovic Orban.
 
El a subliniat relaţia "excelentă" dintre cele două state.
 
"Cooperarea dintre cele două ţări e construită pe un fundament de respect reciproc şi profundă prietenie. Vă asigurăm că şi pentru noi are o însemnătate deosebită relaţia dintre statele noastre pe care vrem să o continuăm în aceeaşi notă excelentă", a afirmat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.