Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că la cum arată lucrurile şi declaraţiile liderilor politice, moţiunea de cenzură a PSD va trece marţi de votul Parlamentului, iar Guvernul Cîţu va cădea. Ea a mai spus că în astfel de situaţie şi dacă se va ajunge iar la discuţii cu PNL în vederea formării unei noi coaliţii, ulterior, atunci USR PLUS va negocia ministerele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşa cum arată acum situaţia şi dacă vedem declaraţiile tuturor jucătorilor pe scena politică, da, moţiunea va trece”, a declarat Anca Dragu, miercuri la Senat, întrebată dacă poate da un pronostic privind moţiunea de cenzură, în funcţie de voturile pe care le va da USR PLUS.

Chestionat dacă, după ce va trece moţiunea, USR PLUS va cere o renegociere a ministerelor în cazul în care va ajunge la negocieri cu PNL pentru formarea unei noi coaliţii, preşedinta Senatului a replicat: „Da. În momentul în care Guvernul pica prin moţiune de cenzură, trebuie reluate discuţiile. Şi atunci aceste discuţii pot duce, nu ştiu, pot fi tot felul de soluţii la aceste discuţii. Dar, cu siguranţă, USR rămâne ferm pe principiile pe care le-a enunţat până acum, rămâne ferm pe programul de reforme”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plenul reunit de joi şi votată într-un altul marţea viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.