Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER, a declarat luni despre posibile alianţe că mandatul în Consiliul Naţional a fost foarte clar, o alianţă electorală şi nu o alianţă politică sau fuziune. Despre susţinerea Elenei Lasconi, Pîslaru a precizat că prezidenţiabilul pe centru-dreapta ar putea fi decis prin alegeri primare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mandatul nostru în Consiliul Naţional a fost foarte clar, pe de o parte consolidare, pentru că avem de finalizat construcţia internă a partidului, pe de altă parte mandatul este pentru o alianţă electorală şi nu pentru o alianţă politică sau fuziune”, a spus Pîslaru în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că acest mandat înseamnă că partidele merg strict pentru exerciţiul electoral, împreună, la alegerile care vin, şi nu într-o alianţă politică sau o fuziune.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Despre o susţinere a Elenei Lasconi la alegerile prezidenţiale, Dragoş Pîslaru a spus că trebuie să aştepte rezultatul alegerilor interne din USR.

”Sunt convins că, dacă până acum nu am avut un candidat care să reprezinte toată zona de centru a eşicherului politic, de data asta să fie politic. Sper ca, dacă doamna Lasconi sau alţi candidaţi din societatea civilă, oameni care ar putea să strângă sprijinului unei plaje mai largi de electorat, am putea avea nişte alegeri primare, deschise, în care să putem alege cel mai bun candidat”, a mai spus Pîslaru.

Întrebat dacă REPER are un caniddat, Pîslaru a spus că nu a fost această discuţie în partid, dar pot exista discuţii despre cine ar putea fi acest candidat pe zona de centru liberală sau dacă sunt mai mulţi. ”Partidul REPER e gata să susţină cel mai bine plasat candidat care să susţină această platformă”, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.