Liderul PSD Liviu Dragnea a declarart miercuri, referindu-se la poziţia PSD în cazul votului asupra moţiunii simple împotrivqa ministrului Justiţiei, că social-democraţii au decis să lase opoziţia să arate că are suficiente voturi. În ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader, a afirmat că există nemulţumiri, dar că acestea vor fi discutate în coaliţie, la întoarcerea premierului Viorica Dăncilă, care se află la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat decizia să dăm opoziţiei şansa să arate că are suficiente voturi pentru a trece moţiunea", a anunţat liderul PSD.

Dragnea a afirmat că "există o stare de numlţumire în rândurle parlamentarilor PSD" în ceea ce-l priveşte pe ministrul Justiţiei.

El a precizat că aşteaptă întoarcerea premierului Dăncilă, pentru a discuta situaţia lui Toader în coaliţie.

Anterior, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat că s-a decis ca parlamentarii formaţiunii să nu participe la vot, decizia n legătură cu ministrul Tudorel Toader urmând a fi luată în cadrul coaliţiei, după negcieri între Livu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă. Din lipsă de cvorum, procedura a fost amânată.

Cătălin Rădulescu a fost întrebat, miercuri, după ce PSD a decis să nu participe la votul moţiunii împotriva ministrului Tudorel Toader, ce i se reproşează acestuia şi a răspuns: ”Ordonanţele pe care trebuia să le dea, a dat ordonanţe pe care nu le-a discutat, nici macar nu le-a negociat şi nu le-a dezbătut cu magistraţii. Ne-a pus într-o situaţie care nu a fost confortabilă pentru noi şi pe care a trebuit să o rezolve doamna premier. Astea sunt chestiile pe care i le reproşăm domnului ministru. Nu a dat ordonanţa pe coduri, stăm cu codurile care sunt constituţionale, acţiuni pe care dânsul nu le-a făcut, ordonanţa prin care să permită revizuirea sentinţelor celor care se consideră nedreptăţiţi. Dânsul îşi face o agendă proprie. O să vedem ce decizie luăm. Astăzi nu participăm la vot Asta este tot ce pot să vă spun”.

Votul asrupa moţiunii era programat la ora 12.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.