Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că se va discuta în Coaliţie subiectul legat de solicitarea DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, la rândul său premierul Mihai Tudose spunând că va fi luată o decizie în acest sens. Ambii le-au spus jurnaliştilor că nu ştiau despre acest lucru pentru că au fost în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au fost întrebaţi, vineri, la Neptun, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, ce măsură se va lua în cazul ministrului Viorel Ilie, pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale, cei doi spunând că nu aflaseră despre acest subiect deoarece fuseseră în şedinţă, aflând de la presă de spre decizia procurorilor anticorupţie.

"Aflu de la dumneavoastră acum. Să vedem şi noi pentru ce a solicitat, cum s-a întâmplat. O să luăm o decizie", a spus premierul Mihai Tudose.

El a fost completat de către Liviu Dragnea, care a spus: " Vom discuta in coaliţie subiectul ăsta cât de curând".

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.