Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu ştie despre protestul actorilor de la Teatrul Naţional Bucureşti împotriva OUG 7. El a spus însă că i se par ciudate supărările generate de secţia specială de anchetare a magistraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sincer, n-am văzut protestul, deci nu pot să mă pronunţ. N-am văzut protestul de ieri”, a spus Dragnea, întrebat despre semnalul pe care l-au dat actorii de la TNB.

El a ţinut însă să spună că i se par ciudate supărările generate de secţia specială de anchetare a magistraţilor.

„Mi se par destul de ciudate aceste supărări generate de această secţie. Nu am văzut proteste, nu am văzut temeri, n-am văzut reacţii... Mai nou am văzut din partea procurorului-şef DIICOT, nu ştiu dacă chiar dumnealui a scris scrisoarea sau dna Hăineală. Când erau 3000 şi ceva de dosare deschise din oficiu la magistraţi, atunci nu am văzut această îngrijorare. De ce e această îngrijorare acum? Pentru că secţia asta nu e o invenţie. Raţiunea pentru care a fost înfiinţată şi pentru care s-a primit şi aviz de constituţionalitate chiar, cu justificare din partea CCR, a fost ca procurorul de şedinţă să nu facă parte tot din parchetul care poate ancheta judecătorul respectiv şi să nu ne facem că nu înţelegem”, a afirmat Dragnea.

Actorii Teatrului Naţional au protestat, pe treptele instituţiei, înaintea reprezentaţiei de duminică seara. Printre ei s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ. Mihai Călin, Marius Manole.

"Nu e un spectacol. Nu e uşor să vii şi să protestezi, este un risc asumat. Dacă lucrurile merg normal într-o ţară, nu ai de ce să proestezi. Totul merge din ce în ce în ce mai prost", a declarat Victor Rebengiuc, în aplauzele celor prezenţi.

"Ce se întâmplă în ţară este ceva ruşinos", a declarat şi Mariana Mihuţ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.