Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate salariile demnitarilor va fi discutată în cadrul coaliţiei de guvernământ după ce va apărea varianta finală a proiectului Legii salarizării unitare, Dragnea apreciind ca ”mică” posibilitatea ca ordonanţa să nu fie respinsă de către Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă există posibilitatea ca OUG privind salariile demnitarilor să nu mai fie respinsă de către Parlament, aşa cum s-a convenit iniţial în cadrul coaliţiei, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă discutăm. Aştept să văd că am înţeles că foarte curând va apare proiectul de lege a salarizării unitare şi, în funcţie de cum va arăta, atunci o să discutăm în coaliţie ce facem cu acea ordonanţă”.

Pe de altă parte, Dragnea a spus că posibilitatea ca actul normativ să nu mai fie respinsă drept ”mică, foarte mică”.

Comisiile de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor au respins, în ianuarie, Ordonanţa Guvernului 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, însă liberalii şi deputaţii USR s-au opus şi au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerând chiar şi majorarea salariilor în rândul demnitarilor din administraţia locală.

Proiectul de respinge a OG privind salarizarea demnitarilor va ajunge la votul final al plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a solicitat reintroducerea pe ordinea de zi a acestei Ordonanţe, pentru a fi respinsă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în ianuarie, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de Guvernul Ponta, că rămâne la opinia sa, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparţine Parlamentului.

Şi Guvernul Grindeanu a trimis Parlamentului un punct de vedere în care susţine respingerea ordonanţei.

PSD a anunţat încă din 2015 că va respinge această Ordonanţă, care a fost respinsă de Senat, dar a rămas blocată în Camera Deputaţilor. 

Guvernul Ponta a decis în iulie 2015 ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, cele mai mari salarii avându-le preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

viewscnt

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.