Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu acordat DC News, că îşi menţine oferta către UNPR de colaborare, fără însă să încerce să-i convingă din Uniune să păstreze alianţa cu PSD oferindu-le un număr mai mare de locuri eligibile pe listele de la parlamentare decât le-au oferit liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a precizat că este dispus să discute cu conducerea UNPR despre condiţiile colaborării cu PSD, mai ales că relaţia PSD cu parlamentarii Uniunii este foarte bună. ”Noi nu suntem genul de partid care să se folosească de nişte parteneri şi apoi să-i arunce”, a afirmat Dragnea.

Pe de de altă parte, social-democratul susţine că nu este dispus să facă o contraofertă mai tentantă pentru UNPR faţă de ceea ce a promis PNL. 

”Nu vreau să intru la licitaţii cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare onorant pentru PSD (...) Nu ştiu cum de nu înţeleg cei de la UNPR marea păcăleală pe care le-o pun în faţă cei de la PNL. Planul e să-i păcălească şi după fuziune să le spună că nu se mai pot da 18 mandate. Nici măcar 10, ci doar unul-două pentru câţiva din conducerea UNPR”, a apreciat Liviu Dragnea.

El a precizat că a evocat în faţa lui Valeriu Steriu, în urmă cu două luni, posibilitatea unei fuziuni între PSD şi UNPR. ”De asta am rămas surprins că despre fuziunea PSD-UNPR nu am primit răspuns clar, în schimb se cochetează cu ideea de fuziune PNL-UNPR”, a spus liderul social-democraţilor. Pentru acesta, demersul UNPR de apropiere de liberali rămâne inexplicabil, în condiţiile în care PSD şi UNPR tocmai au obţinut împreună victoria în alegerile locale din 5 iunie.

Potrivit unor surse politice, conducerile UNPR şi PNL au discutat în aceste zile despre posibilitatea unei fuziuni între partidele lor, liberalii promiţând că 18 actuali membri ai Uniunii vor primi locuri eligibile pe listele PNL pentru alegerile din toamnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.