Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Herculane, unde urmează să aibă loc şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că nu crede că Mecanismul de Cooperare şi Verificare se va ridica vreodată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În permanenţă sunt îngrijorări, mereu e ceva la noi, nu cred că acest MCV se va ridica vreodată, în perioada asta contemporană", a declarat Dragnea.

Comisia Europeană arată în raportul MCV publicat miercuri că ritmul global al reformelor a stagnat în acest an, ceea ce a dus la încetinirea punerii în aplicare a recomandărilor restante, cu riscul redeschiderii unor chestiuni care, în raportul din ianuarie 2017, au fost considerate închise. 

Progresele referitoare la abordarea recomandărilor MCV au fost afectate de situaţia politică, iar criticile la adresa sistemului judiciar şi a hotărârilor judecătoreşti rămân o caracteristică problematică în cadrul dezbaterilor publice, menţionează Raportul CE, care invocă scandalurile provocate de Ordonanaţa 13 şi de proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

Comisia Europeană invită România să îndeplinească toate recomandările şi anunţă că, spre sfârşitul lui 2018, va publica un nou raport de evaluare, se arată la finalul documentului

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a afirmat, referindu-se la concluziile raportului MCV, că documentul are o concluzie pozitivă, respectiv că România îşi poate îndeplini obiectivul ridicării MCV în actualul mandat al comisiei.

 

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.