Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Călăraşi, că în urmă cu mai mulţi ani în toate satele erau în noroaie, dar acum nu mai este aşa, având în vedere programele de dezvoltare rurală şi investiţiile. ”Nivelul de investiţii, programele de dezvoltare vor face ca, în următorii ani, satele din România să fie mai frumoase ca satele din Vest”, a spus Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum mulţi ani, în toate satele erau noroaie. La sat, când ploua şi cineva ieşea din curte, în multe locuri, intra în noroi până la genunchi. Acum nu mai este aşa. Am avut curaj, în 2013, să pornim un program pe care aproape toată lumea a vrut să îl blocheze. Cum adică să cheltuim noi bani la ţară? Şi oamenii de la ţară să nu aibă şi ei dreptul la alimentare cu apă, canalizare, şcoală, dispensar, asfalt? Nu, nu au dreptul! Să rămână aşa, că e mai pitoresc. Atunci să îi ducem la grădina zoologică, sau să facă nişte parcuri naturale să ne uităm la ei ca la nişte rarităţi”, a spus Liviu Dragnea, duminică în discursu susţinut la Conferinţa Extraordinară a PSD Călăraşi.

Liderul social-demcraţilor a spus că, î câţiva ani satele din România vor fi mai frumoase decât cele din Vest, dacă se continuă investiţiile.

”Nivelul de investiţii, programele de dezvoltare din zona rurală vor face ca în această ţară, în următorii ani, satele din România să fie mai frumoasă ca satele din Vest, pentru că au şi mai multă ospitalitate”, a spus Liviu Dragnea.

Şi premierul Viorica Dăncilă a declarat, în 18 februarie, că, prin intermediul programelor PNDL, a fost scoasă ţara din noroaie şi că, din cele aproape 12.700 de investiţii, peste 10.000 au fost în mediul rural.

Dăncilă a afirmat, la întrunirea Asociaţiei Comunelor din România, că este nevoie de politici coerente şi adaptate spaţiului comun european şi că trebuie găsite împreună.

“Avem nevoie de politici unitare coerente, adaptate spaţiului comun european şi pentru aceasta trebuie să găsim împreună soluţiile necesare pentru dezvoltarea comunităţilor pe care cu onoare le reprezentaţi. Anul trecut am participat în premieră la acest eveniment şi am prezentat principalele obiective pe care atât eu, cât şi Guvernul pe care îl conduc dorim să le îndeplinim cu privire la susţinerea autorităţilor locale, în special cele din mediul rural şi astfel permiteţi-mi să vă prezint o scurtă informare cu privire la realizările noastre din anul 2018. Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul preşedinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic”, a spus atunci Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.