Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, sâmbătă seară, la Antena 3, că la parada de 1 Decembrie, pentru prima dată după Revoluţie, nu s-a aplaudat pentru că oamenilor le era "frică" să nu provoace forţele de ordine, inclusiv Serviciul de Protecţie şi Pază, care ar fi avut informaţii că PSD pregăteşte "ambuscade".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A mai fost ceva ce nu am mai văzut niciodată la Ziua Naţională. Din păcate, de 1 Decembrie nu s-a aplaudat când a trecut parada militară. Eu şi cu Gabi (Firea - n.r.) începusem să aplaudăm, normal, dar am văzut că nu a aplaudat nimeni, nici lângă noi, nici peste drum, nici în celălalt colţ şi am început să întrebăm şi o doamnă mai în vârstă a zis «Maică, nu mai aplaud». «De ce?» «Mi-e frică». «Cum aşa?». «N-ai auzit, că dacă aplaudăm, să nu huiduim, dacă eu aplaud şi zice că eu vreau să fac ceva»", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a susţinut şi că SPP ar fi discutat într-o şedinţă informaţii potrivit cărora PSD pregăteşte mişcări violente la paradă.

"A spus SPP joi dimineaţa, la şedinţa de lucru pentru organizare, nu, de miercuri dimineaţa, a spus foarte clar SPP, deci o instituţie a statului, că «avem informaţii că domnul Dragnea şi doamna Firea s-au organizat să aducă o mie şi ceva de bătăuşi din Voluntari sau nu ştiu ce şi vor să facă ambuscade»", a spus şeful social-democraţilor.

El a precizat că aceste informaţii au fost prezentate în spaţiul online şi au fost distribuite inclusiv de liderii PNL. "M-am gândit să nu cumva să se gândească să monteze nişte tulburări acolo şi, prezentând cu o zi înainte că de fapt noi am fi, să producă, să mai câştige ceva electoral. Şi asta a deranjat oamenii", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a criticat şi decizia lui Klaus Iohannis de a nu invita în tribuna oficială politicieni cu probleme penale, susţinând că acest lucru i-ar fi făcut pe restul participanţilor să se simtă "stingheri".

"Eu i-am văzut, şi nu numai eu, destul de stingheriţi, şi am vorbit cu câţiva dintre cei care au fost acolo, pe acea tribună. S-au simţit chiar foarte stingheriţi, adică această decizie nefericită, ca să nu fiu mai dur, a preşedintelui, de a stabili nişte criterii despre cine şi unde se poate bucura de Ziua Naţională, i-a adus foarte multe deservicii şi să ştiţi că pe mulţi dintre cei de acolo i-a pus într-o situaţie jenantă, supărătoare", a spus el.

Dragnea a criticat şi măsurile de securitate de la paradă, pe motiv că oamenii ar fi trebuit să treacă prin filtre, fără să fie suficiente puncte de control.

"Eu am vorbit cu foarte mulţi oameni acolo. (...) Oamenii au fost extrem de supăraţi şi de nervoşi pentru că a fost pentru prima dată, de când se organizează 1 Decembrie, au fost nişte filtre ca la aeroport. Adică, cozi la care s-a stat o oră, cu copiii, cu oamenii în vârstă. (...) În faţa mea au stat doi copii şi mama lor era mult mai în spate, nu a mai putut să mai ajungă. Sigur, le-am dat noi haine, i-am îmbrăcat, am avut grijă de copii, dar foarte nervoşi oamenii", a spus el, adăugând că a fost ceva "foarte dur".

Primarul general Gabriela Firea, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, alţi reprezentanţi ai celor două formaţiuni, inclusiv din organizaţiile de tineret şi copii îmbrăcaţi în port popular au asistat la parada militară de lângă Arcul de Triumf, însă din zona destinată publicului.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.