Liderul PSD,Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, la Antenna 3, că, în momentul de faţă, se reaşează polii de putere în Uniunea Europeană, iar preşedintele Klaus Iohannis nu trebuie lăsat singur în această chestiune. Social-democratul a susţinut că şeful statului ar trebui să se întâlnească, înaintea reuniunii Consiliului European, cu premierul Sorin Grindeanu pentru a se pune de acord în ceea ce priveşte poziţia României în UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta a fost şi sensul apelului meu la preşedinte - să genereze o consultare cu partidele politice. Este dreptul dumnealui să nu o facă. Sunt planuri făcute de actualul preşedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte negative majore pentru România. În această perioadă se conturează, se reaşează polii de putere în Uniunea Europeană. Sigur că preşedintele nu trebuie lăsat singur aici, doar preşedintele nu poate rezolva singur această problemă”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că premierul Sorin Grindeanu ar trebui să se întâlnească cu şeful statului pentru a se pune de acord în ceea ce priveşte poziţia României în UE.

„De exemplu, mâine (miercuri – n.r.), şi premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele Iohannis sunt la Bruxelles. Premierul merge la întâlnirea socialiştilor dinaintea Consiliului European, preşedintele merge în cealaltă parte. Eu cred că mâine, înainte de întâlnire, într-un fel sau altul, aceşti doi oameni de stat trebuie să se întâlnească, să se pună de acord, să aibă aceeaşi voce”, a opinia preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că cel mai rău lucru pentru România ar fi ca liderii ţării să trasmită mesaje pe voci diferite.

„Cel mai rău lucru pentru noi ar fi să avem mai multe voci, să comunicăm pe mai multe voci. Care este interesul strategic? Noi încă nu l-am definit. Faptul că suntem membri în UE este în regulă, dar trebuie să vedem dacă intrăm într-un fel de alianţă. Noi suntem conştienţi care este planul serios al celor care decid, celor care au decizia finală, celor care sunt mai influenţi în UE, încercăm să ne urmărim şi interesele noastre interne, economice, sociale şi de politică externă, chiar şi de politică de securitate?”, a completat liderul PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să precizeze că va iniţia în Parlament o dezbatere publică cu privire la interesul strategic al României.

„Dacă preşedintele a declinat această propunere de consultare cu partidele, nu neapărat pentru a redefini dorinţa noastră, ci pentru a stabili şi care este definiţia interesului strategic şi care este mecanismul şi procedurile pe care trebuie să le facem. Eu vreau să generez o dezbatere deschisă în Parlament despre asta”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.