Preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis nu l-a sunat pentru a-l anunţa decizia sa în cazul propunerii ca Sevil Shhaideh să devină premier, şi nici ea nu a fost anunţată, iar singura conversaţie între Iohannis şi Shhaideh a avut loc joi, când şeful statului "i-a dat teme" acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh, invitând-o pentru această saptămână să discute despre programul de Guvernare, echipa guvernamentală, i-a dat câteva teme, spunandu-i că o să o numească. Nu a sunat-o", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă el a fost anunţat cu privire la decizia preşedintelui, Liviu Dragnea a negat, spunând că nu a mai discutat în ultima perioadă la telefon cu preşedintele Iohannis. Liderul PSD a precizat că nici Sevil Shhaideh nu a fost anunţată de preşedinte, ci a aflat "de la televizor".

Dragnea a adăugat că a încercat să îl sune pe Iohannis sâmbătă, pentru a-i ura "Crăciun fericit!", dar nu a reuşit să dea de şeful statului.

"Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori era închis, ori şi-a schimbat telefonul", a spus el.

Liviu Dragnea a mai precizat că l-a sunat sâmbătă pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i ura Crăciun fericit, dar şeful statului avea telefonul închis.

“Nu mai cred în acest dialog. Chiar dacă mi-a şters numărul din memorie, cred că avea unde să sune ca să îl afle. Putea să mă sune în toate aceste zile. Nu cred în acest dialog (...). Sâmbătă am încercat să îl sun pe domnul preşedinte, doar să îi urez Crăciun fericit. Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori a avut telefonul închis, ori şi l-a schimbat. Suna închis. Porumbei călători nu am vrut să trimit, ca să mă duc la dumnealui, nu cred că puteam să trec de SPP. Eu am făcut acest gest sâmbătă pentru a-i ura Crăciun fericit şi pentru a-l face să înţeleagă că noi nu venim pentru a genera un război politic în România. Noi vrem să guvernăm această ţară. Apropo, am şi whatsApp şi Telegram. Bănuiesc că ştiţi, dar spun ca să se ştie. Şi Gmail”, a mai spus liderul PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier.

"Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere", a declarat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.