Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, luni, dacă ar putea exista o legătură între plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă şi prelungirea mandatului lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT pentru a se ocupa de această plângere, Dragnea replicând că nu are argumente în sprijinul acestei afirmaţii, dar nici nu poate spune că nu este adevărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu nu pot să aduc argumente în sprijinul acestei idei. Am văzut-o vehiculată în spaţiul public şi trebuie să recunosc sincer că nu am reuşit să-mi găsesc eu contraargumente la acest lucru. Mai spunea cineva - domnule, dar nu am văzut aşa o reacţie rapidă şi foarte publică din partea parchetului unde a fost depusă plângerea împotriva lui Iohannis. Nu am argumente să spun asta, dar nici nu am contraargumente să spun că nu e adevărat”, a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD.

Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a fost delagat la conducerea instituţiei pentru încă şase luni, după ce mandatul acestuia a expirat în 19 mai. Horodniceanu a explicat că mandatul este interimar şi se poate încheia mai repede dacă se finalizează procedura de numire a noului şef al instituţiei.

”Aşa se întâmplă cu fiecare procuror. Între 20 şi 12 zile înainte, procurorul general trebuie să cunoască absolut fiecare delegare în parte şi fiecare finalizare de mandat pentru a putea asigura interimatul şi a nu lăsa funcţia descoperită. Se întămplă doar pentru interimat”, a declarat Horodniceanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în vederea obţinerii avizului consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis şi calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii procurorului Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), stabilind ca în 6 iunie să transmită avizul către Ministerul Justiţiei.

Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

Contracandidatul lui Bănilă a fost actualul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.