Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, miercuri, dacă îşi menţine acuzaţia privind dezinformarea Comisiei Europene în privinţa legilor justiţiei, el spunând că nu îşi ia vorbele înapoi, dar nu face declaraţii atât timp cât preşedintele Klaus Iohannis este la Bruxelles. Dragnea a precizat că a avut o discuţie de zece minute cu preşedintele, în care i-a spus aceste lucruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu-mi iau vorbele înapoi, dar vreau să vă spun ceva. Niciodată când şeful statului, indiferent care a fost, a fost plecat într-o vizită oficială, eu personal n-am făcut nicio declaraţie care să îl pună într-o situaţie defensivă sau neplăcută acolo, pentru că reprezintă România. După ce preşedintele Iohannis se întoarce în România, putem discuta pe larg despre asta, dar nu-mi iau înapoi nicio declaraţie. În schimb, este incorect ce s-a întâmplat în ultima perioadă, pentru că toată lumea ştia că preşedintele României merge la Bruxelles, la o întâlnire importantă şi tot felul de oameni din România au început să spună despre ce se întâmplă în România, când cel care trebuia să spună ce se întâmplă în România, poate cel mai avizat să zicem, era preşedintele României. Şi preşedintele sigur a fost pus într-o situaţie în care să dea explicaţii, ceea ce nu este corect. Repet, indiferent cine e preşedintele României. Deci, cât preşedintele Iohannis este într-o vizită oficială oriunde în lume, eu personal nu voi face nicio declaraţie care să genereze întrebări suplimentare care să-i fie adresate”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă la Cotroceni a discutat pe această temă, preşedintele PSD a declarat: ”Da. Ce v-am spus dumneavoastră i-am spus şi preşedintelui. Am rămas cred că 10 minute cu preşedintele”.

Chestionat dacă i-a cerut lămuriri Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a replicat: ”Vă garantez că după ce se întoarce vorbesc. Nu vreau să... Orice declaraţie de-a mea poate să fie trimisă acolo astăzi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Reprezentanţa Comisiei Europene în România că a transmis la Bruxelles informaţii false. "Minciună dusă picătură cu picătură şi de aici, din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo", a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că speră că atunci când va merge la Bruxelles preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu Jean Claude Junker despre "modul în care se iau informaţii din România": "Aici este vorba de România şi, dincolo de PSD, de coaliţia PSD-ALDE, e o chestiune importantă şi pentru preşedintele României, care sper că va merge la Bruxelles să discute ori în plen, ori în privat cu preşedintele Junker despre tipul ăsta şi modul în care se iau informaţii din România. Pentru că noi dorim ca informaţiile din România să fie cele reale". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.