Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, înainte de întâlnirea cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu privind depunerea unei moţiuni de cenzură, că declaraţia lui Dacian Cioloş privind modificarea Codului fiscal şi rezolvarea problemelor drepturilor veteranilor reprezintă "un pas" făcut de premier, urmând ca joi să fie luată o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut o declaraţie a premierului Cioloş care reprezintă un pas şi pe care o vom analiza cu atenţie acum în discuţie. Scopul nostru major a fost şi rămâne ca veteranii de război, persoanele cu disabilităţi, să nu-şi piardă drepturile", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă aşteaptă în continuare şi scuze de la prim-ministru, preşedintele PSD a spus că Cioloş trebuie să adreseze astfel de scuze veteranilor de război, nu lui. Dragnea a adăugat că va ţine cont de declaraţia lui Cioloş, însă decizia cu privire la moţiunea de cenzură va fi luată şi de punerea în aplicare a modificării Codului fiscal.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi dimineaţă, pentru Adevărul, că Executivul pe care îl conduce va modifica prevederile din Codul fiscal cu privire la scutirile de care beneficiază veteranii şi familiile lor astfel încât să repare "nedreptatea" pe care Guvernul Ponta a provocat-o prin schimbările din 2015.

"Vom modifica Codul fiscal gândit şi promovat de Guvernul precedent şi vom corecta această nedreptate făcută veteranilor şi familiilor lor.  Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greşeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i priveşte pe veterani şi pe văduvele de război", a spus Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că problema în ceea ce priveşte drepturile veteranilor şi ale soţiilor acestora porneşte de la modificările aduse de Guvernul Ponta Codului fiscal, unde nu a fost transpusă o prevedere din vechea formulare. "Guvernul nu a modificat nimic prin Hotărâre de Guvern, ci a clarificat lucrurile scrise in Codul fiscal. Aşa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi", a mai spus prim-ministrul, pentru Adevărul.

Liderii PSD şi ALDE discută, joi, oportunitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură la începutul sesiunii parlamentare, în urma scandalului legat de impozitarea clădirilor deţinute de veterani şi de familiile acestora, Liviu Dragnea apreciind ca ”foarte mici” şansele ca cele două partide să nu decidă depunerea moţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.