Liderul PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, a declarat joi, după Întâlnirea cu conducerea BNR, că a transmis că PSD nu vrea să preia controlul asupra BNR, contrar celor spuse în spaţiul public de "unii cu funcţii foarte înalte", referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, care a afirmat că "BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD şi că trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contrar celor spuse în spaţiul public de unii cu funcţii foarte înalte, nu există nici o intenţie a PSD de a prelua controlul arupra BNR". a declarat Dragnea.

De asemenea, referindu-se şi la intenţia de mediere anunţată de preşeditele Iohannis, el a mai spus că nu este necesară o mediere.

Dragnea a precizat că îşi menţine declaraţiile conform cărora funcţionari din BNR îşi coordonează declaraţiile cu cele ale opoziţiei, menţionând că niciodată nu a spus că ar fi vorba despre guvernatorul Mugur Isărescu.

El a afirmat că a avut loc o întâlnire foarte bună şi că va fi făcută publică corespondenţa cu BNR.

"A fost o discuţie destul de serioasă despre situaţia macroneconmică", a afirmat Liviu Dragnea, anunţând că şi Guvernul, şi Banca Naţională au convenit că principalele cauze pentru creşterea inflaţiei sunt factori "exogeni", din afara celor două instituţii, dând ca exemplu gazele, energia, petrolul, care au o contribuţie masivă la creşterea inflaţiei.

Liviu Dragnea a precizat că s-a convenit să existe o colaborare bazată pe întâlniri constante

Conform liderului PSD, Guvernul şi-a arătat disponibilitatea ca înainte de orice măsuri pe care urmează să le ia să aibă o întâlnire cu BNR şi să existe "o informare mult mai plină de substanţă", BNR arătând "deschiderea totală" pentru o colaborare cu Guvernul.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai afirmat că "s-a convenit că nu există niciun fel de indiciu că România ar fi într-un prag de criză sau că există argumente petru a se vorbi despre instabilitate".

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, săptămâna trecută, că rolul Băncii Naţionale a României este unul foarte clar determinat şi calitatea principală a Băncii Naţionale a României este independenţa ei faţă de voinţa politică, faţă de Guvern şi faţă de alte autorităţi ale statului.

"Este foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării şi chestionează această independenţă. Acest lucru s-a putut vedea din declaraţiile unor personaje din conducerea PSD şi mă îngrijorează. BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD. BNR trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României", a susţinut şeful statului, în declaraţia care s-a finalizat cu solicitarea de a demisie adresată premierului Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.